Könyvajánló-játék és internet

Farkas János, Muhoray Róbert, Szabó Péter: Szokásaink fogságában – Mi tesz minket szolgává vagy úrrá?
/MotiBooks Kiadó, Guruló Egyetem Kft., 2018/

“Rossz beidegződéseink tönkreteszik egészségünket, kapcsolatainkat, pénzügyi helyzetünket, és idővel jelentősen megrövidítik az életünket.
Megtörhetjük-e hatalmukat?
A könyvben olyan egyszerű, de nagyszerű taktikákat ismerhetsz meg, amelyekkel könnyedén legyőzheted a késztetést, hogy nassolj, rágyújts, vagy bármi olyasmit tegyél, amiről tudod, hogy árt neked.
Megtanulhatod megszüntetni rossz viselkedésmintáidat, és olyan tudatosságot alakíthatsz ki, amellyel jobb fizikai és szellemi állapotot érhetsz el.
Az üzenet egyszerű: változtass rossz szokásaidon, hogy sikeres és boldog légy! Ne hagyd, hogy tönkremenjen miattuk az életed! Ismerd meg kialakulásuk mechanizmusát, és változtass rajtuk!

Kiknek ajánljuk ezt a könyvet?
Mindenkinek, aki hajlandó tanulni és változni a jobb, eredményesebb, boldogabb élet elérése érdekében.”

https://www.libri.hu/konyv/farkas_janos.szokasaink-fogsagaban.html

 

Gary Chapman és Arlene Pelliance: Netfüggő gyerekek – Hogyan teremtsünk egyensúlyt a virtuális és a valódi kapcsolatok között
/Harmat Kiadói Alapítvány, 2016/

A digitális nemzedék szülei komoly kihívás előtt állnak: a gyerekek egyre több időt töltenek a képernyők előtt. A szerzők kutatási eredményeken és gyakorlati példákon keresztül mutatják be, mi mindent tehetnek a szülők azért, hogy a technológia ne szétzilálja, hanem inkább összehozza a családot. Könyvükből megtudhatjuk – mennyi képernyőidő számít túl soknak, és hogyan szabhatunk reális időkorlátokat – miként taníthatjuk gyermekeinket tudatos képernyő-használatra – hogyan helyettesíthetjük a képernyőidőt közös családi időtöltéssel – hogyan segíthetünk gyermekeinknek a társas készségek elsajátításában – szülőként milyen mintát adunk saját képernyő-használatunkkal.

https://moly.hu/konyvek/gary-chapman-arlene-pellicane-netfuggo-gyerekek

 

Ursula Poznanski: Erebos
/Pongrác Kiadó, 2012/

Nick megszállottja az Erebos című számítógépes játéknak, ami kézről-kézre jár az iskolájában. A szabályok elég szigorúak: mindenki csupán egyetlen esélyt kap, hogy Erebost játszhasson. Játék közben egyedül kell lenni és senkinek sem szabad róla beszélni. Aki ezeket megszegi, vagy nem teljesíti a küldetéseit, kiesik, és többé nem is tudja elindítani a játékot. De ami a legérdekesebb: az Erebos olyan megbízásokat ad, amelyeket nem a virtuális világban, hanem a valóságban kell végrehajtani. A képzelet és a valóság zavarosan összemosódik. Aztán a játék arra utasítja Nicket, hogy öljön meg egy embert…

https://moly.hu/konyvek/ursula-poznanski-erebos

 

Pápay Orsolya: A játékfüggőség jelenségéről
/2012/

http://ap.elte.hu/wp-content/uploads/2013/07/AP_2012_2_Papay.pdf

 

Számítógép-Játékgép-Szerencsejáték

http://kimondhato.hu/Kiadvany/kimondhato4_webk.pdf

 

Internet-függőség

http://kimondhato.hu/Kiadvany/kimondhato5_web.pdf