Könyvajánló-dohányzás

Allen Carr: Leszokni a dohányzásról? Így könnyű!
/Park Könyvkiadó Kft. 2023/

„Ha ön egyedül is eltartja a sarki trafikost, akkor ez a könyv önnek szól.”
OK! Magazine
A dohányzás nem pusztán ártalmas társasági szokás, állítja Allen Carr. Több annál: a kábítószer egy formája, és napjainkban az egyik vezető halálok. A szerző forradalmian új módszere segít abban, hogy kínzó elvonási tünetek nélkül szokjunk le a dohányzásról. Könyvében feltárja a nikotinfüggőség pszichológiai okait, eloszlatja a dohányzás stresszcsökkentő hatásáról táplált tévhitet, elemzi a társadalmi közeg „agymosásának” hatásait és számos jó tanáccsal segít, hogy annyi kudarc után a leszokás végre sikeres és egy életre szóló legyen.
„Mire elolvassa, leszokik a dohányzásról.”
Olyan nemzetközi sztárok is az Allen Carr módszerrel szoktak le a dohányzásról, mint Sir Anthony Hopkins, Ashton Kutcher, Lisa Minelli, Angelica Huston, vagy az énekesnő Pink.

https://sweetmemory.hu/Leszokni-a-dohanyzasrol-Igy-konnyu?gad_source=1&gclid=EAIaIQobChMI_b3i74DshAMVfaiDBx2UZgBgEAQYBiABEgIb1fD_BwE

 

Révai Gábor: Beszélgetések a függőségről – Demetrovics Zsolttal, Máté Gáborral és Szummer Csabával
/Libri Könyvkiadó Kft., 2016/

Ne higgyük, hogy a különböző kormányok a maguk bölcsességében, a racionalitás és a veszélyesség szempontja alapján döntik el, hogy egy szer legális vagy illegális. Demetrovics Zsolt A függő a legérzékenyebb a családban, aki kimutatja azt a sok bajt, amivel a család még nem nézett szembe nyíltan. Máté Gábor A két legtöbb halálos áldozatot követelő, rendkívül addiktív pszichoaktív anyag egyébként legális. Úgy hívják őket, hogy alkohol és nikotin. Szummer Csaba Révai Gábor író interjúalanyaival olyan témát jár körül, amely szinte mindenkit érint: a függőség kérdését. Pálinka-nagyhatalom vagyunk – figyelmeztet a szerző –, miközben Magyarországon alkohol okozta májzsugorodásban mintegy ötször annyian halnak meg, mint Európa más országaiban. A kábítószer-használatot a nagy többség szigorúan elítéli, tiltja a jog is, a könyvben nyilatkozó szakemberek azonban – eltérő terápiás módszereik ellenére – a jogi tiltást egyhangúan helytelenítik. Az ismeretterjesztésen túlmenően a Beszélgetések a függőségről célkitűzése az addikciókat körülvevő társadalmi és jogi környezet befolyásolása, valamint annak elősegítése, hogy előítéleteinket hátrahagyva elmozduljunk végre a megértés és az elfogadás irányába.

https://moly.hu/konyvek/revai-gabor-beszelgetesek-a-fuggosegrol

 

Allen Carr: Leszokni ​a dohányzásról?
/Park Kiadó, 2016/

„Aki így szokik le, nem érzi, hogy megfosztották valamitől!” A dohányzás nem pusztán ártalmas társasági szokás, állítja Allen Carr. Több annál: a kábítószer egy formája, és napjainkban az egyik vezető halálok. A szerző forradalmian új módszere segít abban, hogy kínzó elvonási tünetek nélkül szokjunk le a dohányzásról. Könyvében feltárja a nikotinfüggőség pszichológiai okait, eloszlatja a dohányzás stresszcsökkentő hatásáról táplált tévhitet, elemzi a társadalmi közeg „agymosásának” hatásait és számos jó tanáccsal segít, hogy annyi kudarc után a leszokás végre sikeres és egy életre szóló legyen. „Mire elolvassa, leszokik a dohányzásról.”

https://moly.hu/konyvek/allen-carr-leszokni-a-dohanyzasrol

 

Allen Carr: Leszoknék ​a dohányzásról, de nem tudok!
CD (hangoskönyv)

Hányszor esküdöztünk már, hogy soha többé nem gyújtunk rá! Megpróbáltuk, harcoltunk, önmagunkkal küszködtünk és mégsem sikerült. Családunk, barátaink előtt magyarázkodni, gyengének látszani nehéz és nagyon fárasztó. Hányszor halljuk nap mint nap: hát ennyit sem tudsz megtenni értem és az egészségedért? Mennyi lelkiismeret furdalás, mennyi bánat és mennyi kudarc! Most 3 CD-t tartasz a kezedben. Egy olyan ember útmutatásait hallhatod a korongokon, aki képes volt napi 100 szál cigarettáról lemondani. Allen Carr mindent tud a dohányosok kínjairól. Ismeri legbelsőbb titkodat, ismeri kétségeidet és önámító elméleteidet. Ha meghallgatod útmutatásait, minden korábbi próbálkozásodnál több esélyed lesz arra, hogy soha többet ne gyújts rá! 10 millióan szoktak le ezzel a módszerrel a dohányzásról. Legyél te a következő! A cigarettázó szörnyecskét felejtsd el, lélegezz fel – végre tele tüdővel. Allen Carr magyar hangja Szilágyi Tibor.

https://moly.hu/konyvek/allen-carr-leszoknek-a-dohanyzasrol-de-nem-tudok

 

Andrea Jopp: Szeretek dohányozni…és most abbahagyom!
Hogyan szokjunk le a dohányzásról 30 nap alatt?
/Bioenergetic Kiadó, 2012/

Szeretek dohányozni mondják gyakran a dohányosok. Mi sem természetesebb, különben nem lenne olyan nehéz leszokni róla! Ám ha megérti, miért szeret dohányozni, elvonási tünetek nélkül képes letenni a cigarettát.
Az egészségügyi újságíróként tevékenykedő Andreas Jopp, számos sikerkönyv szerzője, olyan módszert ad a dohányosok kezébe, amely lehetővé teszi, hogy végképp kiszabaduljanak a nikotin rabságából. Könyve jól követhető és olvasmányos stílusban mutatja be, miként okoz stresszt és hangulatingadozást a nikotin, és milyen stratégiával lehet tőle végérvényesen megszabadulni.

 

Kovács Gábor: Dohányzás ​és leszokás
/Medicina Kiadó Budapest, 2010/

A ​dohányzás számos halálhoz vezető betegség ismert kóroki tényezője. Korunkban világszerte évente mintegy ötmillió ember hal meg dohányzása következtében. Az emberek egészségi állapotáért javarészt az egyének életmódja felelős. Az egészségügy mellett az oktatás, a média és a törvényhozás egyaránt tehet azért, hogy sikerrel lépjünk fel a dohányzással szemben, a dohányzás visszaszorításáért. Közös társadalmi felelősségünk van abban, hogy a lakosság életmódja egészségesebb legyen. Mit tehet az egészségügy? Ki kell használni minden lehetséges orvos-páciens találkozót arra is, hogy ismerjük meg az emberek dohányzási szokásait, tanácsoljuk a leszokást. Ennél azért többet is tehetünk, a minimális intervenciótól a leszokást támogató programokig. Ez a könyv segítséget kíván nyújtani azoknak a szakembereknek és a laikus érdeklődőknek, akik többet szeretnének megtudni a dohányzásról, a dohányzás okozta egészségkárosodásokról, a betegségekről és természetesen a leszokás lehetőségeiről. Orvostanhallgatók és szakorvosok egyaránt megtalálják ebben a könyvben mindazt, amit a dohányfüggőségben szenvedő páciensek gyógyítása, a leszokásuk érdekében megtehetnek. Megismerhető a dohányzás kultúrtörténete és társadalmi környezete, a nikotinfüggőség kialakulása és kezelésének lehetőségei. Jó lenne, ha minél több szakember rendelkezne megfelelő ismeretekkel a dohányzás, a dohányzásról való leszokás támogatása terén, akik segíthetnének a dohányzóknak!

https://moly.hu/konyvek/kovacs-gabor-szerk-dohanyzas-es-leszokas

 

Otmar Carewicz-Daniel Boris Carewic: Soha ​többé dohányzás!
/Holló és Társa, Kaposvár 2008/

E könyv segítségével örökre megszabadulhatunk a nikotinfüggőség bilincseitől. Egészségesebben fogunk élni, fittebbek leszünk, és nemdohányzóként is karcsúak maradunk.
Átfogó és kipróbált terv a dohánymentes életért.
A többlépcsős program, mely önmegfigyelésből, a leszokásból, a stabilizációból és a visszaesés megelőzéséből áll, segít, hogy elfogadjuk a helyünket a nemdohányzók táborában.
A visszaesést is előnyünkre fordítjuk.
Mindenki képes arra, hogy abbahagyja a dohányzást, akkor is, ha időnként „elgyengül”. Megmutatjuk, miként kezelhetjük okosan a visszaesést, és hogyan hasznosíthatjuk az ebből származó tudást a következő nekifutás során.

https://moly.hu/konyvek/otmar-carewicz-daniel-boris-carewicz-soha-tobbe-dohanyzas

 

Pákozdi Lajos: Orvosok ​a dohányzásról
/Medicina Kiadó Budapest, 1978/

Az egészségvédelem nemcsak orvosi, de pedagógiai feladat is: ha többet nevelünk, kevesebbet kell gyógyítanunk.” E Fodor József-i gondolatokkal indítják útjára a szerzők a téma iránt érdeklődőknek szánt könyvüket. Tudományos tényeket, ismereteket közölnek a dohányzás kórélettani, légzőszervi, szív- és érrendszeri, gyomor-bél rendszeri, szülészeti, valamint a magzati fejlődést befolyásoló hatásairól. Külön fejezet foglalkozik a „passzív dohányzás” kérdésével, a dohányzás és egyes daganatos megbetegedések közötti összefüggésekkel, a dohányzás társadalmi és népgazdasági vonatkozásaival. A szerzők munkájukkal segíteni kívánják a hazai dohányzás elleni küzdelmet. Bíznak abban, hogy a könyv felvilágosító és egészségnevelő hatására csökkenni fognak a dohányzás okozta károk, amelyek ma még az egyénekre, a családokra és társadalmunkra hárulnak.

https://moly.hu/konyvek/pakozdi-lajos-szerk-orvosok-a-dohanyzasrol

 

Horváth Tamás: Leszokni a dohányzásról most!

Horváth Tamás vagyok, a „LESZOKNI A DOHÁNYZÁSRÓL MOST!” című könyv szerzője. Huszonöt évnyi rendkívül aktív dohányzás után szoktam le a szenvedélyemről egyik napról a másikra. Nem volt nehéz! Sőt, mondhatnám könnyen ment. Ha Ön kíváncsi arra, hogyan sikerült mindez, kérem olvassa el a 2009-ben írt könyvemet, melynek tartalmát most minden leszokni vágyó  embertársam számára ingyenesen hozzáférhetővé teszek az oldalon. Sok sikert! Isten áldása legyen mindannyiukon!

https://leszokniadohanyzasrolmost.webnode.hu/

 

J. Wayne McFarland, J. Wayne Folkenderg, Elman J.:
Hogyan ​szoktam le 5 nap alatt a dohányzásról

/Top Trading Hungary Kft./

https://moly.hu/konyvek/j-wayne-mcfarland-hogyan-szoktam-le-5-nap-alatt-a-dohanyzasrol